Gedegen boekhouding voorkomt financiële problemen voor ZZP

Wat is de nummer 1 doodsoorzaak van gefaalde ZZP of MKB ondernemingen? Raad eens? Juist ja een slechte boekhouding. Velen denken oh dat doen we wel even of we doen de administratie op gevoel of oh de administratie dat is alleen maar tijdverspilling. Die ondernemers komen zichzelf uiteindelijk later op het pad tegen wanneer aan hun droom een ruw einde is gekomen.

Dus een gedegen boekhouding is belangrijke dan je denkt. In dit artikel gaan we uitleggen hoe je dit het beste gaat aanpakken.

Ten eerste, voor zeer kleine ondernemingen zou Excel een gedegen oplossing kunnen bieden. Het extreem veelzijdige Excel is een top tool, een Zwitsers zakmes en kan op zich prima ingezet worden voor administratie zaken.

Tip: Slimme Boekhouden Excel templates van Elma

Zo vanuit het niets beginnen met Excel kan nogal intimiderend zijn vandaar dat ik zou aanraden, begin met een gratis template van Elma van ZelfBoekhouden.org daar maak je zeker een goede start mee.

Is dat nog wat te basic voor je. Of heb je een grotere onderneming een MKB zogeheten kies dan voor een van de vele cloud boekhoud platformen die Nederland rijk is. Wist je dat er bijna 400 software systemen zijn momenteel gericht op de NL markt die helpen met administratie? Dit zijn overigens de beste online boekhouden platformen. Het neusje van de zalm voor jou alvast voorgeselecteerd. Met e-boekhouden kun je sowieso gratis dik een jaar boekhouden dus dat zou een goede optie zijn om dat eens voor een jaar te proberen. Indien het bevalt, dan kost het minder dan een tientje per maand. Nou dat is goed te veroorloven dachten wij zo. Acumulus is ook een fijn programma waar veel Nederlandse ondernemers gebruik van maken dus dat zou je dan ook nog kunnen overwegen. Weet je wat probeer beide gewoon en zie wat beste voor jou werkt. Smaken verschillen immers.